Aanbod

Studeren is leuk! Ontdek onze bootcamps.

Het klinkt raar, maar het is wel waar:  je kan studeren met plezier.
Als je studierichting echt aansluit bij je persoonlijkheid en je natuurlijke talenten, krijg je er energie van.
Studeren voelt niet aan als “werken”, maar het boeit je en  het gaat (bijna) vanzelf. Getriggerd ? Klik hier & lees snel over onze bootcamps studiekeuze of volg een gratis infosessie.
 
Weet je ook welke studieomgeving bij je past? Unief of hogeschool, groot- of kleinschalig, met meer of minder studiebegeleiding, binnen- of buitenland, postgraduaat, thuis of op kot....
Belangrijk is dat je je er goed voelt.
 
Het klinkt allemaal erg logisch, maar er zijn zoveel factoren in het  keuzeproces dat het best moeilijk is om door het bos de bomen te zien. De Kerntalenten Analyse is hierbij een waardevolle tool.

Gelukkige student, gelukkige ouders.

Middelbaar af,  je zoon of dochter staat op de drempel van het leven. Als ouder droom je voor hen van een vlekkeloos studieparcours en nadien een beroepsactiviteit waarin hij of zij zich volledig kan ontplooien. 
Je kind wordt die enthousiaste hard werkende jongvolwassene die weet waar hij naartoe wil in het leven. 

De Kerntalenten Analyse is een schitterend instrument om het zelfvertrouwen van een jongere te boosten. Door de keuze van een passende studierichting en –omgeving, studeert je zoon /dochter met volle goesting en komen er goede studieresultaten. Hun zelfvertrouwen groeit …
U als ouder weet ook dat een (verloren) studiejaar  bovendien een pak energie, tijd en geld kost.

KERNTALENTEN ANALYSE : WAT IS DAT?

Hoeveel kost een KTA?

De KernTalentenAnalyse (KTA) gaat op zoek naar je persoonlijkheid, naar wat je ├ęcht boeit en waarom dat zo is. Een supertool voor de juiste studie- en beroepskeuze.

Hoe werkt zo’n KernTalentenAnalyse?

KernTalenten ontdekken begint met een gedetailleerde digitale vragenlijst over je kindertijd (4-12 jaar) en een intakevragenlijst. In een eerste individuele sessie bespreken we je kindertijd(1u). Dit is leuk om te doen. Tijdens het vertellen komen je herinneringen terug. In een volgende sessie vertellen we jouw KernTalenten(1u). Nadien volgt een diepte-interview(1u). Dit interview evalueert  externe invloeden, zoals opvoeding, intelligentie, milieu, kansen, levensgebeurtenissen, zonder ooit een oordeel te vellen. Dit is de basis van jouw KernTalentenanalyse. Nadien werken we concreet richting het bepaalde doel. 
KernTalenten bekijken we ook nooit apart .Alle KernTalenten samen vormen de blauwdruk van je unieke persoonlijkheid. Deze blauwdruk vormt de basis voor verdere ontwikkeling van je sterktesZo krijg je een correct beeld van je persoonlijkheid, je talenten en je intrinsieke motivatie. Tot slot wordt alles vastgelegd in een levenslang bruikbaar verslag. Het is een constructief proces dat je toelaat de studie- en beroepskeuze te maken die op je lijf geschreven staat. Die je ogen doet blinken en waar je elke dag blij van wordt…

Referenties

Als je je KernTalenten kent:

  • wordt een moeilijke keuze opeens een heel logische, omdat die aansluit bij je persoonlijkheid,
  • kies je beter welke studies en welke werkomgeving best bij jou passen,
  • studeer, leef en werk je een stuk gemakkelijker
  • beleef je elke dag energieker.

Het is gemakkelijker sterke kinderen te maken dan gebroken volwassenen te repareren

- Frederick Douglass