Begeleiding bij studiemethode

Hoeveel kost studie-begeleiding?

Een goede en efficiënte studiemethode kan leiden tot 18% betere resultaten. Dit betekent heel concreet dat een 9/20 met een goede en efficiënte studiemethode een 10/20 of meer wordt. Een significant verschil natuurlijk!

Hoe gaan we te werk?

Aan de hand van de LEMO - , intakevragenlijst en de KernTalentenanalyse word je studiemethode & persoonlijkheid in kaart gebracht. Als je ook vakbijles volgt, worden deze resultaten intensief besproken met de vakcoach. Van hieruit wordt individueel verder gewerkt in functie van jouw specifieke noden.

LEMO-vragenlijst als basis

Het vertrekpunt voor de begeleiding bij studiemethode is de LEMO-vragenlijst. LEMO staat voor LEerstijl  en MOtivatie. De test met 53 vragen over leercompetenties werd ontwikkeld door de Universiteit Antwerpen in samenwerking met de Plantijn Hogeschool. Het gaat over strategieën om de leerstof te verwerken en ook over jouw sturing, motivatie en zelfeffectiviteit.

Welke tools krijg je?

  • Een semester-, maand- en gemiddelde weekplanning.
  • Een “try out”: wij laten je bijhouden hoeveel pagina's per vak je gedurende 2 uren kan verwerken of studeren. Zo kunnen we je planning steeds accurater opstellen. Een planning is immers één zaak, een realistische planning is echter een andere zaak.
  • Efficiëntie bij de opmaak van je lesnotities. Kan je best schrijven bij slides, losse nota’s maken of typen op je laptop?
  • We leren je werken met de inhoudstafel van de cursus, bv. met behulp van een gestructureerde mindmap.
  • Vaste kleurenstructuur in je cursus.
  • Uitleg over hoe een modelantwoord op een examenvraag er uitziet.
  • Inoefenen van modelantwoorden op examenvragen.

Perfecte aanvulling op het monitoraat van de faculteit rechten 

Wij leren immers dezelfde leervaardigheden aan en werken met dezelfde planningsinstrumenten. Maar we besteden er meer tijd aan en we kunnen je zwakke punten volledig individueel en gericht aanpakken. Onze jarenlange ervaring laat ons toe om je studieproblematiek heel snel tot in de puntjes te analyseren. Zo kunnen we snel héél gericht en diepgaand werken.

Naast dit voorgestelde programma kan ook een aangepaste begeleiding worden ontwikkeld, in samenspraak met jou. Wil je liever op je eigen tempo aan je studiemethode werken ? Neem een kijkje in onze shop, www.legima.be/shop.