De kers op de taart: jouw thesis

Proficiat, je hebt de finish in zicht - het is niet iedereen gegeven. Nu gaat het om de kers op de taart: je thesis. Een kers die 24 studiepunten waard is oftewel zo veel als 4 grote vakken. De impact op je graad is dus enorm.  Veel studenten weten echter vaak niet hoe te beginnen en wat van een thesis een goede thesis maakt.  

In deze blog helpen we al wat vooruit met de basics – waar moet je zeker rekening mee houden? Reality check: het is namelijk niet een verzameling van alle bronnen die je over je onderwerp vindt.  

1. Passie: onderwerpkeuze 

Wat je met passie doet, doe je beter dus zorg dat je een thesis onderwerp hebt waar je met plezier je tanden in wil zetten. Eenvoudig maar o zo belangrijk. Kies niet zomaar iets met de natte vinger, maar kijk al verder: wat wil je precies onderzoeken? Waarom? Zal je onderzoek een meerwaarde hebben? 

Vermijd dat je te oppervlakkig een onderwerp kiest en maanden later om die reden met de handen in het haar zit en het liefst van al met een ander onderwerp helemaal opnieuw zou willen beginnen. Een gewaarschuwd man/vrouw… 

Onthou: je schrijft géén handboek, dus baken je onderwerp af en ga op zoek naar die ene vraag waarop jij de mensheid een antwoord op wil schenken. 

2. Planning 

Je mag nog zoveel goesting hebben, zonder deftige planning wordt het link. Even fast forward: je mag je thesis echt wel vroeger indienen dan op de allerlaatste dag om 23u59. Ontneem jezelf de stress door realistische mijlpalen te zetten: 

1. Thesisonderwerp 
2. Bronnen verzamelen 
3. Lezen, lezen, lezen 
4. Inhoudstafel 
5. Beginnen schrijven 
6. Hoofdstukken opdelen 
7. Herschrijven waar nodig 
8. Eindversie af hebben 
9. Laten nalezen  
10. Thesis indienen 

3. Kritisch denken 

Op de voorpagina van je thesis staat jouw naam. Dat is mooi, geeft voldoening, maar moet ook gerechtvaardigd zijn. Al je bronnen samenvatten? Neen dus. Lees kritisch, denk kritisch en vertaal dat op papier. Het gaat om jouw – gemotiveerd – gedacht! Niet iedereen heeft dat in die vingers, maar het is gelukkig aan te leren. 

4. Bronvermelding 

Bronvermelding is essentieel. Beter eens te veel dan eens te weinig. Kort maar krachtig: tijdrovend, maar essentieel in je thesis. Hoe? Je V&A hou je deze maanden best dicht bij je hart, je zal er veel aan hebben. 

5. Schrijfstijl 

Je prof leest zo veel thesis. Maak van de uwe niet de zoveelste, maar zorg dat je prof plezier beleeft aan het lezen. Dit gebeurt niet enkel door de inhoud, maar zeker ook door een verfrissende schrijfstijl. Niet iedereen is een taalvirtuoos, maar Legima kan hier goed bij helpen. 


Je staat er niet alleen voor


Legima helpt met bovenstaande en met zo veel meer om van je thesis een pareltje te maken. Om die finish – die echt in zicht is – met trots te bereiken. De kers op de taart: een lovenswaardige thesis. Een kers die 24 studiepunten waard is oftewel zo veel als 4 grote vakken. De impact op je graad is dus enorm.  

Veel studenten weten echter vaak niet hoe te beginnen en wat van een thesis een goede thesis maakt. Dat is namelijk afhankelijk van zó veel verschillende elementen. Iedere student heeft andere noden waardoor een begeleiding op maat geen overbodige luxe is. 

LEGIMA heeft de knowhow in huis om van je thesis een pronkstuk te maken waarmee je de deuren van de unief met trots kan dichtslaan en die van de bedrijven kan openslaan. Wij schrijven de thesis uiteraard niet voor jou, maar tonen/leren je waar en hoe het beter kan. We geven u dus geen vissen, maar leren u vissen en zijn er om tot het einde te waken over de kwaliteit eindproduct. Een 100% begeleiding op maat. 


Ja, ik wil graag meer info


Heb je verdere interesse?  

Mail ons met jouw vragen. We contacteren je spoedig voor een intake gesprek met 1 van onze thesisexperte en/of een offerte waarin we de verwachtingen langs beide kanten duidelijk stellen.  

Tot gauw! 

Het team van LEGIMA 

Nu boeken?
www.legima.be/inschrijven
Online tips en tools bestellen?
www.legima.be/shop
of meer info vragen:
www.legima.be/contact