Stappenplan tegenvallende resultaten

Stappenplan tegenvallende resultaten

Vallen jouw resultaten tegen?  

Je staat er niet alleen voor!  Legima staat ook in 2e zittijd paraat voor jou. 

We werkten een stappenplan voor jullie uit als je nu even het bos door de bomen niet meer ziet. 

Stap 1. FEEDBACK UNIVERSITEIT  

Het is sowieso aangewezen om de feedback te volgen aan de universiteit.  

De data, uren en locaties voor feedback bij de examenresultaten worden meegedeeld via Ufora: op de infosite van het desbetreffende vak en/of op deze van het desbetreffende studiejaar. 

Aansluitend kan je eventueel bij het monitoraat terecht voor een adviesgesprek. Tijdens een persoonlijk gesprek met een traject- of studiebegeleider kunnen verschillende thema's aan bod komen, zoals advies inzake studieverloop, GIT en combiGIT, ... De concrete data van de adviesgesprekken worden aangekondigd via de Ufora pagina van het monitoraat. Ook inschrijven voor een gesprek verloopt via Ufora 

Nadien kan je eventueel ons contacteren. 

Welke informatie is voor ons nuttig om te weten : 

  • Situeren jouw tekorten zich tussen 7 en 9/20 of gaat het om grotere tekorten? 
  • Als je jezelf een percentage zou moeten geven qua inzet, tijdens beide semesters en tijdens de blok, hoeveel zou dat dan zijn?  Of maw hoeveel procent méér kan je volgens jezelf nog studeren? 
  • Zit er een constante in waar het misgaat op het examen? Wij merken bijvoorbeeld dat veel studenten onvoldoende hypotheses uitwerken. Andere studenten antwoorden onvoldoende gestructureerd op een casus. Vele studenten schrijven hun antwoord ook veel te kort op. En tot slot zijn er ook veel studenten die onvoldoende in juridische terminologie antwoorden. De meerderheid van onze studenten echter combineert een aantal van deze veel gemaakte fouten. 

Dergelijke zaken willen we graag weten vanuit de feedback vóór we jou ontvangen. Het is ook heel erg belangrijk dat je hier zelf een goed en duidelijk beeld van hebt. Een realistisch zelfinzicht blijkt immers een belangrijke parameter om te slagen.  

Stap 2. TWIJFEL JE OVER JOUW STUDIEKEUZE?  

Als je twijfelt over jouw studiekeuze, dan is het belangrijk dat dat vraagstuk eerst wordt uitgeklaard. Best vraag je eerst een adviesgesprek aan bij het monitoraat, opnieuw via Ufora. Let wel op! Dergelijk gesprek is nooit zo gepersonaliseerd als onze aanpak. Dat is ook logisch. Ben je écht op zoek naar een motiverend persoonlijk advies dat je in actie doet schieten, aarzel niet ons te contacteren! 

Stap 3. EEN BASISIDEE OVER JOUW TWEEDE ZITPLANNING  

Vóór je bij ons komt, is het essentieel dat je via het monitoraat een examenrooster bekomen hebt. Zorg ervoor dat je duidelijkheid hebt over jouw vakantiejobdata, vakantieplanning, scoutskampen etc .....  

Stap 4. STUDIEBEGELEIDING DRINGT ZICH OP 

Pas eens bovenstaande allemaal helder is, komen wij in the picture om ons advies aan jou te verlenen. Onze eerste stap met jou is het opstellen van een duidelijke en realistische tweede zitsplanning.  

Daarna doen we een individuele analyse om na te gaan wat JOUW persoonlijke noden zijn. Op basis daarvan, adviseren we welke begeleiding voor jou is aangewezen (studiemethode, vakinhoudelijk, …) 

Gratis infosessie

Schrijf je in voor onze gratis online infosessie: HEREXAMENS? JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR!
Wanneer: Maandag 5 juli om 20h.


Wat bieden we aan? 
www.legima.be/aanbod
Online tips en tools bestellen? 
www.legima.be/shop 
Nu boeken? Of meer info? 
info@legima.be 

Nu boeken?
www.legima.be/inschrijven
Online tips en tools bestellen?
www.legima.be/shop
of meer info vragen:
www.legima.be/contact