Studeren is leuk !

Het klinkt raar, maar het is wel waar: je kan studeren met plezier.

Als je studierichting echt aansluit bij je persoonlijkheid en je natuurlijke talenten, krijg je er energie van.

Studeren voelt niet aan als “werken”, maar het boeit je en het gaat (bijna) vanzelf.

Weet je ook welke studieomgeving bij je past? Unief of hogeschool, groot- of kleinschalig, met meer of minder studiebegeleiding, binnen- of buitenland, postgraduaat, thuis of op kot....

Belangrijk is dat je je er goed voelt.

Het klinkt allemaal erg logisch, maar er zijn zoveel factoren in het keuzeproces dat het best moeilijk is om door het bos de bomen te zien. De KernTalentenanalyse is hierbij een waardevolle tool.

GELUKKIGE STUDENT, GELUKKIGE OUDERS.

Middelbaar af, je zoon of dochter staat op de drempel van het leven. Als ouder droom je voor hen van een vlekkeloos studieparcours en nadien een beroepsactiviteit waarin hij of zij zich volledig kan ontplooien. 

Je kind wordt die enthousiaste hard werkende jongvolwassene die weet waar hij naartoe wil in het leven. 

De KernTalentenanalyse is een schitterend instrument om het zelfvertrouwen van een jongere te boosten. Door de keuze van een passende studierichting en –omgeving, studeert je zoon /dochter met volle goesting en komen er goede studieresultaten. Hun zelfvertrouwen groeit …

U als ouder weet ook dat een (verloren) studiejaar bovendien een pak energie, tijd en geld kost.

HOE WERKT ZO'N KERNTALENTENANALYSE ?

KernTalenten ontdekken begint met een gedetailleerde digitale vragenlijstover je kindertijd (4-12 jaar). 

De daadwerkelijke analyse volgt tijdens een persoonlijk gesprek (2-3u), aangevuld met een diepte-interview. Dit interview evalueert externe invloeden, zoals opvoeding, milieu, kansen, levensgebeurtenissen, zonder ooit een oordeel te vellen.

KernTalenten bekijken we ook nooit apart .Alle KernTalenten samen vormen de blauwdruk van je unieke persoonlijkheid. Deze blauwdruk vormt de basis voor verdere ontwikkeling van je sterktes. 

Zo krijg je een correct beeld van je persoonlijkheid, je talenten en je intrinsieke motivatie. Tot slot wordt alles vastgelegd in een levenslang bruikbaar verslag.

Het is een constructief proces dat je toelaat de studie- en beroepskeuze te maken die op je lijf geschreven staat. Die je ogen doet blinken en waar je elke dag blij van wordt…

REFERENTIES 

Dick Swaab, Nederlands bekendste neurobioloog en auteur van “Wij zijn ons brein” zegt dat 88% van onze talenten al vastligt van bij de geboorte. Hij bevestigt hiermee het uitgangspunt van de KTA. (1)

Prof.Dr. Elke Van Hoof (VUB) stelt dat de KernTalentenvragenlijst qua betrouwbaarheid even goed scoort als de Big5 persoonlijkheidstest (de meest gebruikte ter wereld). De KTAtest heeft ook een andere insteek nl. achterhalen wat je gelukkig maakt, nu en later. (2)

ALS JE JE KERNTALENTEN KENT :

  • wordt een moeilijke keuze opeens een heel logische, omdat die aansluit bij je persoonlijkheid,
  • kies je beter welke studies en welke werkomgeving best bij jou passen,
  • studeer, leef en werk je een stuk gemakkelijker
  • beleef je elke dag energieker.

Nieuwsgierig geworden ?

Lees wat zo'n analyse jou kan brengen op de website van Core Talents.

Nu boeken?
www.legima.be/inschrijven
Online tips en tools bestellen?
www.legima.be/shop
of meer info vragen:
www.legima.be/contact