Over Legima, repetitor voor studenten Rechten

Pascaline Louwagie

LEGIMA werd in 2006 opgericht door Pascaline Louwagie. Terwijl ze stage liep aan de balie van Gent, gaf ze bijlessen aan rechtenstudenten. LEGIMA groeide en bloeide. In 2019 kwam Sofie Van Coppenolle het LEGIMA-team versterken. Sofie en Pascaline studeerden samen af in 2006 aan de Rechtsfaculteit UGent. Na een carrière van meer dan 10 jaar aan de balie van Oudenaarde, neemt Sofie haar rol op als organisator & adviseur binnen LEGIMA.

Vaste coaches studiemethode en zorgvuldig geselecteerde lesgevers

Sofie heeft de leiding over het kantoor en houdt zich bezig met de coördinatie. LEGIMA heeft een vast team van coaches studiemethode die door ons worden opgeleid in de LEGIMA – methodiek. Daarnaast doet LEGIMA voor vakinhoudelijke begeleiding een beroep op de beste studenten, advocaten of juristen. Elke medewerker wordt geselecteerd op basis van een onderscheidend element. De inhoud van elke begeleiding wordt in team besproken. We leiden onze lesgevers grondig op en volgen ze voortdurend op. De studenten betekenen een meerwaarde omdat zij het examen nog niet zo lang geleden zelf aflegden en bijgevolg op de hoogte zijn van de stokpaardjes van elke prof. De advocaten bieden een meerwaarde door hun praktijkervaring. Zij kunnen nuttige praktijkvoorbeelden aanreiken

Hoeveel kost studie-begeleiding?

Maak kennis met ons team

Sinds de zomer van 2014 maakt Stéphanie deel uit van ons team. Stéphanie is de meest gedreven motivator die wij kennen. Ze houdt enorm van de 1 op 1 personal coaching. Hierbij legt ze de lat voor jou hoog. Zo streeft ze naar het beste resultaat. Ook in de vaklessen oa voor basisbegrippen van (privaat)recht helpt ze je met voorbeeldjes uit haar praktijk. Haar job bij Legima is voor haar een ideale aanvulling op haar werk in de advocatuur.

Pepijn werkt sinds 2011 bij Legima. Pepijn leert jullie de rode draad doorheen elke cursus kennen. Structuur is belangrijk! Zoeken in jullie wetboek wordt een 'piece of cake' met de kleurencodes van Pepijn. Door zijn professionele ervaringen in de advocatuur kan hij jullie vele interessante praktijkvoorbeelden aanreiken. Pepijn staat je oa bij voor procesrecht, europese en belgische privaatrechtsgeschiedenis en verbintenissenrecht.

Fem kwam begin 2014 het LEGIMA - team vervoegen. Wil je gestructureerd en grondig leren antwoorden op een casus ? Dan ben je bij Femke aan het juiste adres. En neem best je inhoudstafel mee. Ook beheerst zij de kunst om jullie op tijd en stond hypotheses te leren maken. Elk relevant detail heeft ze opgemerkt. Femke helpt je oa met schadevergoedingsrecht en bijzondere overeenkomsten.

In 2015 kwam Raef LEGIMA versterken en werd hij een onmisbare schakel in ons coaching-team. Raef studeerde in 2014 af met grote onderscheiding aan de UGent. Hij combineert een scherpe intelligentie met een uitstekend inzicht in rechtscases. Bovendien kan hij in één sessie feilloos de persoonlijkheid en studie-uitdagingen van een student begroten. Een flinke geut creativiteit erover en je krijgt een mooie cocktail om onze student te coachen naar een zelfstandige studiecarrière. Naast studiemethodebegeleiding, geeft Raef vakinhoudelijk bijles voor o.a. Verbintenissenrecht..

Freya hoort erbij sinds september 2015. Freya leert je mindmappen tot je geen kleuren en symbolen meer kan zien. Ze weet waarover ze spreekt. Freya heeft immers zelf even moeten zoeken alvorens ze de voor haar ideale studiemethode had ontwikkeld. Nu is ze heel gemotiveerd om jullie van bij de start te laten triomferen. Freya maakt je wegwijs in de geschiedenis van de politiek en van het publiek recht en in staatsrecht.